Verhalen

Hoe is het om bij Unitron te werken?

Verhalen

Hoe is het om bij
Unitron te werken?

Verhalen

Hoe is het om bij Unitron te werken?

Proces Engineer | in dienst sinds 2022

Bart Speijer

“Vanuit Rotterdam zocht ik naar werk in het buitengebied, met de intentie om zuidelijker te gaan wonen en werken. Toen ik bij Unitron begon, verhuisde ik naar Zeeuws-Vlaanderen. Dat is een prachtig gebied om te wonen en spreekt me zowel qua mensen als natuur erg aan.  

 

Waar ik een creatieve studie heb gedaan, Industrieel Product Ontwerpen, sprak de technische kan van deze functie mij meer aan. De combinatie van techniek en creativiteit kan ik goed benutten binnen Unitron.  

 

Ik voer verbeteringen door op assemblage- en productieprocessen en stel ingangscontrole documenten op voor de goedkeuring van kritieke onderdelen. Bij verschillende productielijnen voer ik efficiency-verbeteringen door, zowel voor tijds- en materiaalbesparingen als voor de verhoging van de yield. Hier heb ik mij tijdens mijn studie minimaal mee bezig gehouden, maar bij Unitron in korte tijd veel over geleerd.  

 

De meeste energie krijg ik van de oplossing voor een probleem waarbij je het effect meteen ziet. Zo hebben we een fout gehaald uit een processtap binnen de productielijn van een apparaat dat epilepsiepatiënten ondersteunt, waardoor de productie nu efficiënter verloopt. Daar ben ik dan echt tevreden over.  

 

Je komt samen tot dat soort oplossingen door een bepaalde logica in combinatie met kennis, die je door de jaren heen opdoet. Ik hou ervan om te overleggen met mijn collega’s, mijn gedachten in de groep te gooien. Soms moet je het vraagstuk even wegleggen en een week later terug oppakken. Of dieper in de theorie duiken om verbanden te vinden tussen verschillende metingen. Het is ook leuk om verbeteringen door te voeren op verschillende documentatie.  

 

Bij een nieuwe baan is het altijd even de kat uit de boom kijken. Na een paar weken wist ik al dat ik de goede keuze gemaakt heb, door de inhoud van het werk en door het contact dat ik met collega’s opbouw. Ze zijn altijd bereid om vragen te beantwoorden. En de Zeeuwse mentaliteit bevalt me ook. Nuchter en zonder bravoure. Dit is wel mijn plekje, ja. Ik zie mezelf hier nog jaren werken.”  

Vacature Proces Engineer
Home

Sr. Technical Service Engineer | in dienst sinds 2021

Sander d'Hont

“Door het warme welkom bij Unitron voelde ik me vanaf het eerste moment thuis. Na 1 week wist iedereen mijn naam en andersom. Dat was voor mij een nieuwe gewaarwording. Alle collega’s hebben dezelfde passie voor techniek en er is ruimte om het beste uit jezelf te halen. Zo heb ik de ambitie om door te groeien naar de functie van projectleider binnen de afdeling ‘Design Transfer’.  

 

Het werk binnen de afdeling Design Transfer past bij me, omdat ik de afwisseling tussen het bouwen van prototypes en het verwerken van documentatie heel leuk vind. In onze afdeling denken we mee met het ontwerp van de klant en zorgen we er vooral voor dat het product, het assemblageproces en bijbehorende documenten productiewaardig worden. Tijdens het bouwen van de prototypes onderzoek je hoe iets gebouwd kan worden en wat er aangepast kan worden in het ontwerp om het makkelijker te maken voor productie. Aan de andere kant ben ik kritisch en gestructureerd in documentatie. Ik houd van die combinatie van werkzaamheden en de flexibiliteit die soms nodig is.  

 

Momenteel werk ik aan een box voor orgaantransport. Samen met de klant kijk ik naar wat wel of niet handig is en wat er nog verbeterd kan worden. Daarbij houd ik steeds de patiënt voor ogen, of soms mijn eigen familie. Is het veilig genoeg voor hen?  

 

Zodra het apparaat, het productieproces en de bijbehorende documentatie gevalideerd zijn en aan de wensen van de klant voldoet, wordt het product door de klant aan de Food and Drug Administration in de Verenigde Staten gepresenteerd. Als zij goedkeuring geven, is het toestel officieel medisch vaardig en mag het verkocht worden in Amerika. Dan is het echt even feest hier: de productie gaat van start! En dat is het moment waarop wij het project overdragen aan onze collega’s van Proces Engineering.  

 

Het ligt me om gecoördineerd en planningsgericht te werken en ik haal er veel voldoening uit wanneer we iets op tijd opleveren. Ik houd ervan om veel contact met klanten te hebben en hen tevreden te stellen, pas dan ben ik het ook.” 

Software- en Test Engineer | in dienst sinds 2011

Patrick Rietsema

“11 jaar geleden startte ik op de afdeling Service&Repair en 4 jaar geleden ben ik overgestapt naar Design Transfer. Ik heb een heel veelzijdige functie waarin zowel elektronica als software ontwikkeling toegepast wordt.  

 

Tijdens mijn studie Biomedical Enginering koos ik al voor de techniek van de medische sector. Daar wordt altijd gezocht naar nieuwe ontwikkelingen van technieken en producten en het is fascinerend om te zien hoe er van een idee of noodzaak een nieuwe techniek of product ontwikkeld wordt.  

 

Het is een veelzijdige baan met genoeg uitdaging. Ik ben een echte puzzelaar en hou er bijvoorbeeld van om een proces efficiënter te maken door te automatiseren, digitaliseren en waar mogelijk ook te robotiseren. Heel interessant, er helemaal induiken totdat je de oplossing gevonden hebt.  

 

Ik ben trots op de resultaten die we samen bereiken, bijvoorbeeld met het beademingsapparaat. Toen corona kwam, nam de vraag enorm toe en hebben we op korte tijd de productie kunnen verviervoudigen. Hierdoor konden we honderden apparaten extra leveren, dat vind ik mooi. 

 

Een ander voorbeeld is de bloedverwarmer: een kleine cassette waar bloed doorheen loopt en verwarmd wordt, voordat het in het lichaam gaat. Daar heb ik de testopstelling voor opgezet, software geschreven en collega’s getraind.  

 

Wat ik bij Unitron waardeer, is de flexibiliteit. Eerder stoppen, later beginnen of thuiswerken: het kan allemaal. Daardoor is mijn werk goed te combineren met mijn gezin. En ik heb fantastische collega’s. We werken veel samen en ook als je alleen aan iets werkt, is er regelmatig interactie met veel humor.”   

Meer weten over Unitron?

www.unitron.nl