Mechanical Designer


Jij maakt het ondenkbare denkbaar.

Solliciteer

Mechanical Designer

Jij maakt het ondenkbare denkbaar.

Mechanical Designer

Jij maakt het ondenkbare denkbaar.

IJzendijke of Hengelo

32-38 uur

Ruim 75 collega's

>250 producten

Door jouw verbeeldingskracht, logica en kennis worden ideeën werkelijkheid. Samen met onze klanten buig jij je over complexe technische uitdagingen tot een nieuw medisch device klaar is voor productie.

 

Vanuit IJzendijke of Hengelo optimaliseer en denk jij mee over het ontwerp van medische apparatuur als beademingsapparatuur, lab equipment en wearables. Nieuwe, betrouwbare en gebruiksvriendelijke devices die de behandeling en levenskwaliteit van patiënten optimaliseren.

Jij maakt ideeën werkelijkheid

Jij neemt mee

 • een relevant hbo- of wo-diploma in de richting van Industrieel Ontwerp, Werktuigbouwkunde of Mechatronica.
 • minimaal 3 jaar werkervaring als bijvoorbeeld Mechanical Engineer, Industrieel Productontwerper of Project Engineer.
 • doorzettingsvermogen om meerjarige projecten met succes af te ronden.
 • het vermogen om mee te denken en bewegen met de wensen van de klant.
 • inspiratie en motivatie om steeds de nieuwste ontwikkelingen op gebieden als vormgeving, elektronica en mechanisch ontwerpen te introduceren binnen ons bedrijf.

Dit krijg je terug

 • marktconform salaris op basis van jouw opleiding en ervaring.
 • een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband.  
 • pensioenopbouw bij Brand New Day. 
 • 35 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.
 • de mogelijkheid om, in overleg, (deels) thuis te werken.   
 • reiskosten- en tunnelkostenvergoeding. 
 • opleidingsmogelijkheden on the job.  

Jouw missie

Als onze nieuwe Mechanical Designer vertaal jij de wensen van onze klant naar betrouwbare en gebruiksvriendelijke medische apparatuur.

 

Dat doe je door:

 

 • direct bij het eerste klantcontact aan te schuiven en mee te luisteren naar de ideeën van de klant. Waar ligt de behoefte? Wat is het doel van het product en welke materialen zijn het meest optimaal?
 • jouw kennis en creativiteit los te laten op de schetsen van het ontwerp en de klant te overtuigen van de mogelijkheden. Je neemt initiatief in het proces om tot een prototype te komen dat aan alle eisen voldoet en focust je naast functionaliteit en vormgeving vooral op veiligheid.
 • het bedenken, bestellen en testen van kunststof en metalen onderdelen van het apparaat zoals behuizingen, scharnieren en knoppen die sterk genoeg zijn voor veelvuldig gebruik.
 • het bouwen en testen van een prototype totdat het klaar is om over te dragen aan de afdeling Productie.

 

Je gaat aan de slag op onze afdeling Research & Design en werkt in teams met Projectleiders en Hard- en Software Engineers aan maximaal 3 projecten tegelijk. Ongeveer 75% van je werkuren vul je op kantoor in met ontwerp en documentatie. De andere uren besteed je aan overleg en het bouwen en testen van het product.

 

Binnen onze projecten ben jij het technisch inhoudelijke aanspreekpunt voor klanten en collega’s over het ontwerp, functioneren en de vormgeving van de onderdelen. Het komt voor dat een nieuw project start bij de binnenkomst van een bestaand prototype. In dat geval ben jij verantwoordelijk voor de review, het testen en aanpassen van de onderdelen totdat ook dit device klaar is om op grotere schaal geproduceerd te worden.

Continue ontwikkeling

Unitron levert innovatieve en high-end life-science producten en dit biedt jou als Hardware/Software Engineer een kans om aan de slag te gaan met inhoudelijk zeer uitdagende projecten. Door de dynamiek van de projecten zijn er veel technische uitdagingen en blijf je in ontwikkeling.

Aangezien jij zowel aan de hardware als softwarekant van de projecten werkt, heb je een goed beeld van de projecten en vorm je een belangrijke schakel in het team. Je hebt veel verantwoordelijkheid en krijgt de ruimte om initiatief te nemen.

"Wat ik bij Unitron waardeer, is de flexibiliteit. Eerder stoppen, later beginnen of thuiswerken: het kan allemaal. Daardoor is mijn werk goed te combineren met mijn gezin. En ik heb fantastische collega’s. We werken veel samen en ook als je alleen aan iets werkt, is er regelmatig interactie met veel humor."

- Patrick Rietsema, Software- en Test Engineer

Van idee tot innovatie

Over Unitron

Wij geloven in een gezondheidszorg waar patiënten dankzij de beste technologie optimaal worden geholpen en waar medici van hoogwaardige instrumenten gebruikmaken om de meest succesvolle behandeling te kunnen geven.   

Met meer dan 75 professionals werken we op 2 locaties aan high-end lifescience producten, van ontwerp tot realisatie. We ontwikkelen medische devices voor domeinen als anesthesie, oncologie en diagnostische beeldvorming. Onze kracht ligt bij complexe mechatronische en elektronische apparatuur en technieken.  

Onze ambitie is om te groeien. Met collega’s die óók twinkelende ogen krijgen van de nieuwste technische ontwikkelingen. En die, net als wij, staan te springen om hun probleemoplossend vermogen optimaal in te zetten voor een betere medische wereld. Bouw je mee? 

Solliciteer

Ontwikkel jij onze nieuwe devices?

Laat dan hier je gegevens achter. Binnen 3 werkdagen nemen we contact met je op om kennis te maken en te horen wat je ambities zijn. Hopelijk tot snel!

Liever eerst telefonisch of per mail contact?

Neem dan contact op met Corine of Gillian van HR:
0117 30 73 02 | c.dekker@unitron.nl
0117 30 73 20 | g.jones@unitron.nl

Nieuwsgierig naar de andere rollen?

Meer weten over Unitron?

www.unitron.nl